News

Know about market updates

Madelaine billiga fotbollströjor MindaBay

barcelona tröjaArsenal tröja

De bedrägerier som lämnats in i USA mot nuvarande och tidigare presidenterna i den brasilianska fotbollsförbundet (CBF) har orsakat frustration i sitt hemland, men laxutlämnings- och korruptionslagar gör det långt ifrån vissa att de kommer att möta rättvisa.

Efter utlämnande av domstolshandlingar som presenterades av FBI förväntas Brasiliens advokat Rodrigo Janot inleda en utredning om påståenden att CBF-presidenten Marco Polo Del Nero och hans föregångare Ricardo Teixeira och José Maria Marin tog miljoner i backbacks från försäljningen av sändningsrättigheter till Copa Libertadores och Copa do Brasil.

Den 240-sidiga anklagelsen citerar vittnesmål av den brasilianska affärsmannen José Hawilla, ordförande för Traffic Marketing Agency, som påstås betalade 2 miljoner dollar i mutor till männen och hänvisar också till ytterligare olagliga betalningar som angivits gjordes av Datisa för rättigheter till Copa America 2013. Parterna samtyckte medvetet och skapade ett system för att bedräga FIFA och CBF … genom ett besticksystem, skaffa pengar och egendom genom bedrägliga företeelser, säger dokumentet.

Marin greps i Zürich i maj och är nu under husarrest i USA. De två andra cheferna är kvar i Barcelona tröja frihet i Brasilien. Utlämning är osannolikt, men regeringens högsta advokat kommer att undersöka om de två männen kan försökas i brasilianska domstolar. De skulle kunna undgå rättvisa så länge de stannar inne i landet, eftersom lagstiftningen om inhemsk korruption är extremt svag. Det är dock möjligt att de kan möta skatteflyktsavgifter.

Del Nero har tagit ledighet, så han kan fokusera på sitt försvar. Han deltog inte i Copa do Brasil-finalen mellan Palmeiras och Santos i São Paulo på onsdagen och CBF sa att han skulle ersättas med mellanrum av Juventus tröja Marcus Antonio Vicente.

Fläktar har länge grumlat om korruption och straffrihet i sportens högsta echelons. Trots många skandaler under årens lopp har den gamla vakten kvar på plats och spritt sitt system av patronage runt om i världen. Teixeira är den före detta svärsonen till den långvariga FIFA-presidenten João Havelange. Han, Del Nero och Marin är också tidigare ledamöter i FIFA.

Det faktum att CBF: s sista tre presidenter har blivit korrekta kom inte längre till långsiktiga observatörer. Den enda chocken var att någon – om än i ett annat land – äntligen gjorde något åt ​​det.

Det är inte en överraskning. Innan utredningen började visste alla redan vad som hände, men ingen kunde bevisa det, säger sportskommentator Marília Ruiz. Vi trodde att våra institutioner skulle ta itu med det här, men de gjorde det aldrig.

Juca Kfouri, en av landets mest respekterade fotbollskribenter, sa att de brasilianska myndigheterna inte har gjort någonting om sin smittade ledning i 25 år. Det har inte varit någon brist på klagomål och ingen brist på utredningar, men det brasilianska rättssystemet har alltid släppt dem lätt, sa han. Strukturförändring är nödvändig. Utan det kommer maktbefolkningen alltid att vara densamma.

En annan långvarig observatör av sporten kom överens Liverpool tröja om att fotboll inte borde vänta på rättssystemet. Fotbollens smuts har uppstått. Ingen kommer att bli räddad , säger Amir Somoggi, en sportledningskonsulent. Detta kommer inte att ändra CBF. Bara brasilianska fotbollsklubbar kan ändra CBF genom att bryta sig bort från det.

VallieCbg Fodboldtrøjer Børn Elizabeth

RamonBrun maglie calcio HollyBoy

NigelGunn Fodboldtrøjer Børn ColbyTuck

AracelyKi fußballtrikots GIOGerald

Madisonpr fotballdrakter EdithShad

PoppyRjas maglie calcio poco prezzo Margareta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code